PERMAKANAN
Apa yang anda TIDAK BOLEH makan

Tahukah anda! dengan hanya memakan buah sahaja sebagai lunch & dinner, tidak membantu menurunkan berat badan kerana buah-buahan itu sendiri mengandungi karbohidrat dan gula. Berat badan hanya menurun kalau lemak dibakar. Jangan seksa diri anda dgn berlapar semata2 ingin kurus. SDII dapat membantu anda.

TIDAK perlu berlapar, harga PALING murah dan paling EFFEKTIF!

Disini saya akan terangkan perkara menarik mengenai program Slim Diet II (SD2).

Banyak orang akan mengatakan kalau nak diet / kurus mesti tidak makan. Sebenarnya salah

Kenapa salah? Kalau anda menjalani program diet SD2 ini, anda perlu makan untuk kurus. Susahkan nak percaya…

Pelbagai makanan anda boleh makan. Anda boleh makan daging, makan telur, makan sayur, cuma anda tidak boleh makan makanan yang berunsurkan karbohidrat, yang lain2… JAWAPANNYA BOLEH SANGAT2!!!

Anda sebenarnya perlu mengurangkan berat badan, kerana dengan kembali ke berat badan yang ideal, anda sebenarnya mengurangkan risiko terkena penyakit kardiovaskular (pembunuh nombor satu manusia), kolesterol anda akan pasti turun, kencing manis (diabetes) semakin baik dan lain2 manfaat yang banyak sekiranya anda mengekalkan berat badan yang ideal.

Satu saja formula yang ingin saya kongsikan dengan anda yang sedang dan akan mengikuti program slim diet 2 ini ialah, kalau bukan ayam, bukan daging, bukan ikan, bukan sayur, jangan makan!. Bestkan?! boleh turun berat badan tanpa berpantang makan benda-benda itu. Dan yang penting tidak perlu berlapar untuk kurus. Boleh turun 3-4 kg seminggu. Insya’Allah jika anda betul2 displin dalam program ini.

Dengan program SLIM DIET II (SD2) anda juga tak perlu untuk menghabiskan beribu-ribu ringgit di pusat slimming, dengan menjalani kaedah ini selama sebulan jikalau berdisplin anda dapat mengurangkan 10kg dalam masa sebulan dengan hanya mengamalkan produk SD2 ini. Sudah banyak testimoni yang di perolehi. Tunggu apa lagi? Kami sentiasa membantu anda.Pernahkah anda menyoal berulang kali

~ mengapa kita mempunyai begitu banyak makanan diet.

Kita sebenarnya semakin gemuk, bukan kurus? ~

Ternyata, ia sedikit lebih kepada pengurusan berat badan 

selain dari mengira kalori.


Makanan yang kita makan mencetuskan pelbagai tindak balas di dalam badan kita. Makanan yang tinggi dalam karbohidrat ditapis atau gulanya dipecahkan kepada gula ringkas yang dipanggil glukosa dan diserap ke dalam darah dengan cepat. Badan bertindak balas kepada peningkatan glukosa darah ini, dengan melepaskan insulin yang cukup untuk mengeluarkan glukosa daripada darah dan memasukkannya ke dalam sel untuk tenaga, atau menyimpan untuk kegunaan kemudian. Cuba teka dalam bentuk apa ianya sering disimpan? Ya betul, lemak!
Untuk membantu dengan matlamat pengurusan berat badan anda, anda perlu belajar jenis makanan yang perlu dibuang dari diet, dan yang mana perlu dimasukkan.

Program Pengurusan Berat Badan SD II tidak mengira kalori, sebaliknya ia akan mengajar anda untuk mengenal pasti dan menyertakan makanan yang berkualiti tinggi dalam kehidupan seharian anda yang akan membentuk asas kesihatan anda yang berterusan serta pengurusan berat badan yang sihat..

Sumber lemak yang sihat

Lemak yang baik, terutamanya lemak berasid bukan hanya baik untuk kesihatan, tetapi ia juga membantu metabolisme dan proses pembakaran lemak. Oleh sebab itu, kami cadangkan bahawa 40ml lemak dari makanan dimasukkan ke dalam diet anda setiap hari. Daripada jumlah ini sekurang-kurangnya 2 sudu kecil (10ml) minyak flaxseed mestilah ditambah kepada salad atau minuman Slim Diet II anda.


Jenis-jenis karbohidrat

Jika anda mengurangkan karbohidrat (CHO) daripada jumlah yang anda perlukan untuk tenaga, lemak yang tersimpan akan dibakar untuk menyediakan tenaga untuk keperluan badan anda. Untuk mempercepatkan ketosis, disyorkan makan tidak lebih daripada 20g CHO setiap hari, selepas beberapa hari kebanyakan orang mendapati mereka boleh makan kira-kira 35g/day CHO dan berada pada tahap ketosis.
Karbohidrat ringkas seperti gula, kek, biskut, gula-gula, keropok, mi, nasi putih, biji-bijian ditapis dan roti putih mengandungi nilai pemakanan yang kurang dan mesti dielakkan. Buah-buahan juga dianggap sebagai CHO kerana ia mengandungi jumlah fruktosa yang tinggi yang mudah dimetabolis. Oleh itu buah-buahan juga harus dielakkan.
Sumber-sumber terbaik CHO dalam program ini adalah sayur-sayuran berkanji rendah terutamanya, sayur-sayuran hijau. Ia adalah disyorkan 5 hidangan (kira-kira 5 cawan) sayur-sayuran yang patut dimakan setiap hari dari Kandungan Carta Makanan Slim Diet II.