PENGGUNAAN


PERATURAN SD 2


1. Goncang dahulu sebelum membuka Slim anda boleh membuka dahulu. 
2. 2 Scoop susu + 200/250ml air sejuk peti ais minum 4 kali 1 hari.
3. Mengambil makanan yang telah ditetapkan didalam senarai makanan/
4. Memperbanyakan makanan protein dengan diikuti sayur-sayur yang segar. Mengambil sekurang-kurangnya minimum 20 gram karbohidrat dari senarai makanan, tetapi anda tidak boleh 
6. Minum air masak setiap hari sekurang-kurangnye 2 liter7. Sekiranya mengalami masalah sembelit, di galakkan mengambil Serat Tambahan atau Fiber mix yang terdapat difarmasi .


Perhatian!!!!

Ibu yang hamil atau sedang menyusu bayi tidak seharusnya menyertai apa-apa bahagian dalam program penurunan berat badan.

• Kepada kesemua pengidap Diabetes Mellitus (IDDM) yang bergantung kepada insulin, adalah perlu pengawasan doktor ketika anda menyertai program ini.

• Dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu jika anda mengambil atau amalkan ubatan tertentu.


Cara PenggunaanPlan Yang Mudah Diikuti

Tiada peraturan rumit untuk dituruti dan anda dijamin mencapai keberhasilan yang diidam-idamkan. Ianya hanya semudah SATU, DUA, TIGA..

SATU - Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II kedalam 200 - 250 ml air sejuk.

DUA - Kurangkan makanan berLEMAK dan berGULA.

TIGA - Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran, bijirin asli dan makanan laut. 4 gelas SDII sehari akan membekalkan anda dengan 100% zat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh anda untuk TENAGA TINGGI dan tubuh yang RAMPING LAGI SIHAT.


Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 - 35 gram